Babygroep, van 0 tot 2 jaar (baby’s/dreumessen)

Rust, ritme en herhaling ontwikkelen bij een baby veiligheid en zelfvertrouwen. De baby dient de gelegenheid te krijgen om in het tijdloze te zijn zonder opgeschrikt, afgeleid of opgejaagd te worden. Hierdoor kan de baby zich ongestoord ontwikkelen. Zo kan het in nieuwsgierigheid de wereld om zich heen verkennen, ontdekkingen doen, vaardigheden oefenen, indrukken opdoen en verwerken. In deze ongestoorde, dromerige sfeer van rust kan het kind zijn eigen ik ontdekken.

Een baby heeft veel rust en structuur nodig. Daarom is er voor de baby's een aparte, eigen ruimte. De babygroep is speciaal voor baby's van 0 tot 2 jaar. In de babyvriendelijke ruimte kunnen ze nieuwsgierig en in eigen tempo de omgeving verkennen. Op Happy Kids hebben wij bijzonder uitdagend speelgoed, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Verder bieden wij allerlei leuke activiteiten aan. Deze zijn aangepast aan de belevingswereld en behoeften van uw kind. Zo ontstaat er een mooie mix van spelen, uitdagen, leren en ontspannen.

Een vaste volgorde, een vaste dagindeling en vaste gewoonten geven de baby veel steun, houvast en herkenning. Dit ritme is voor elke baby verschillend. Ritme geeft een klein kind de steun om zichzelf goed te ontwikkelen. In uw thuissituatie bent u degene die rust, ritme en regelmaat brengt. Bij Happy Kids is de dag bij voorkeur opgebouwd volgens een vast ritme dat is afgestemd op uw thuissituatie. Door herhaling van de handelingen ontstaat herkenning, houvast en vertrouwen bij het kind.

Ook voor een baby is het goed om buiten te zijn. De frisse lucht is goed voor de longetjes van uw baby. De huid maakt vitamine D aan onder invloed van zonlicht, waardoor de weerstand van uw baby wordt opgebouwd. Onder begeleiding gaan de baby’s buiten spelen, gaan we wandelen of laten we uw kind met uw toestemming buiten slapen. Hiervoor hebben we het zogeheten Lutje Potje babyslaaphuisje. U kunt dit zien als een luxe kinderwagen, waarin uw baby veilig buiten kan slapen. 

Veel van onze pedagogisch medewerkers hebben een speciale training babymassage gevolgd. Zij kunnen u tips geven en eventueel uw kind een babymassage geven.

Sensitieve responsiviteit vinden wij een belangrijke competentie binnen Happy Kids. Dit betekent dat de pedagogisch medewerkers gevoelig zijn voor wat een kind bezig houdt. Ze nemen signalen van het kind waar en reageren daarop. Ze laten merken dat ze het kind gezien hebben, waarderen,houden rekening met het kind en helpen als dat nodig is. De pedagogisch medewerkers gaan de interactie/ dialoog aan met het kind. Onze medewerkers bezitten deze competentie en zorgen zo voor een optimaal welbevinden van uw baby.

Ritme geeft steun, herkenning, houvast en vertrouwen.

HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang