Buitenschoolse opvang

Een kind voelt zich happy wanneer de omgeving geborgenheid, stabiliteit en gezelligheid geeft. Uiteraard dient het er vooral uitdagend te zijn.

Enthousiast

Vol enthousiasme en met veel plezier staan onze deskundige pedagogische medewerkers iedere dag voor de kinderen klaar. De kinderen maken wij net zo enthousiast door vrolijke, creatieve activiteiten te organiseren. We prikkelen ze om mee te denken en mee te doen. Ze krijgen van ons alle aandacht die ze nodig hebben, zowel individueel als in de groep.

De medewerkers bieden de kinderen activiteiten aan, maar je de kinderen hebben zelf de keuze op hieraan deel te nemen.    

De kinderen bedenken bijvoorbeeld ieder een eigen stripverhaal. Met knutsels, lijm en kleurpotloden gaan ze fanatiek en fantasierijk aan de slag! De grotere kinderen helpen de jongsten in de groep met het knippen en het plakken van de plaatjes. Zo leren ze elke keer weer iets nieuws, met en van elkaar. 

Andere uitdagende activiteiten zijn tafelvoetbal, tafeltennis, en zagen, timmeren en solderen voor de oudere kinderen.

Op de BSO hebben wij ons eigen kookcafé. 1 keer per week koken of bakken wij iets met de kinderen. De kinderen krijgen taakjes die passen bij hun ontwikkeling.  Zo willen we de kinderen leren hoe je veilig moet snijden, veilig kookt, hoe je veilig moet bakken en koken en hoe je dingen afleest. Denk aan gram, milliliter, liter. Dit alles onder begeleiding van de pedagogische medewerkers. Er wordt uiteraard naar leeftijd gekeken want een kindje van 5 kan natuurlijk nog niet koken, maar helpt met alles klaar zetten, alles toevoegen, mixen en de tafel dekken. De oudere kinderen mogen onder begeleiding van ons helpen met koken. Alle producten worden vers gekocht door ons.

Op de BSO werken wij  met maandthema’s. Zonder verplichting worden de kinderen spelenderwijs uitgedaagd zich te ontwikkelen. Thema’s kunnen gaan over het verkeer, speciale dieren, landen, gezond eten,  strip tekenen, verhalen verzinnen, etc. Gezamenlijk werken aan een thema bevordert de samenhorigheid en stimuleert spelenderwijs de ontwikkeling.

Vakantie op de BSO

In de vakantie is het helmaal een groot feest bij Happy Kids. In de vakanties hebben we langer de tijd op een dag voor extra uitdagende activiteiten. Daarom organiseert Happy Kids speciale uitjes als klimmen in schatkist, geocaching paardrijden, naar musea,  samen koken, zeepjes maken, vliegeren, spelen in het bos of naar de grote speeltuin etc. Bij de uitstapjes gaan alle kinderen mee.

Eigenwaarde
Happy Kids vindt het belangrijk dat een kind alle ruimte krijgt zich te uiten. Blij, boos, verdrietig, het hoort er allemaal bij. Wij ondersteunen de kinderen, laten de kinderen in hun waarde en we zijn er voor ze.

Doordat de leeftijd tussen de 4 en 12 jaar ligt, zijn er verschillende behoeftes. Bij Happy Kids spelen we hierop in door te luisteren naar de wensen van de kinderen. Er worden activiteiten georganiseerd voor de verschillende leeftijdsgroepen, de jongens en meisjes of juist alles gezellig bij elkaar. Er is aandacht voor ieder kind, dus zijn er ook activiteiten voor ieder kind.

Naast het spelen bieden we structuur en hebben we regels. De groep heeft vaste pedagogische medewerkers. Samen ruimen we op, samen lossen we conflicten op en we spelen om de beurt met iets wat we leuk vinden. Onze pedagogisch medewerkers zijn duidelijk en consequent.

Wij werken met een smiley-systeem. Negatief gedrag wordt niet direct gestraft. Er wordt met het kind gesproken en wij proberen dit gedrag om te zetten naar positief gedrag. Indien gedrag meerdere malen na waarschuwen blijft plaatsvinden geven wij het kind een time out. Wij geven hierbij aan waarom, laten het kind even tot rust komen en praten daarna met het kind over de situatie. Daarbij helpen wij het kind zelf mee te denken over een mogelijke positieve oplossing voor een volgende zelfde situatie. Bij het corrigeren van gedrag houden de pedagogisch medewerkers rekening met het kind. In de basis straffen wij niet en proberen wij er met het kind uit te komen.

Ruimte
Happy kids heeft een kleinschalige bso (max. 20 kinderen). Hierdoor is er aandacht voor ieder kind. Er zijn twee ruimtes,   uitdagend ingericht voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Veiligheid en geborgenheid vormen het fundament. De ruimten zijn multifunctioneel ingericht met een kinderlijke, huiselijke sfeer. Heel veel spelletjes, een computer, een leeshoekje, filmpjes, een knutselhoek, werkbank, kookruimte en nog veel meer!

In onze uitdagende, ruime tuin kunnen de kinderen zowel in de zon als in de schaduw spelen. Happy Kids vindt het namelijk belangrijk dat de kinderen buiten spelen. Of de zon nu schijnt of het miezert, we gaan er met de kinderen op uit. Speeltuin de Korenbloem, het grasveld, de voetbalkooi en de kinderboerderij zijn de geliefde bestemmingen bij de kinderen.

Ieder kind verdient het om happy te zijn...

HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang HappyKids Kinderopvang